Hoe kunt u bijdragen aan het groter maken van het bereik van het repeater systeem? Om het bereik zo groot mogelijk te maken zijn er vele zenders en ontvangers door het land nodig. Wilt u een locatie beschikbaar stellen of heeft u een idee van een locatie voor een opstel punt? Via dit formulier kunt u dat melden. Ons locatie team zal dan met u contact opnemen om zaken nader te bespreken.

Vervolgens gaat ons locatie coördinatie team bekijken of het opstelpunt verantwoord is om verstoring of andere negatieve invloeden te voorkomen. Na goedkeuring van een locatie kunt u aan de slag met het samen bouwen van de materialen en zullen we u de informatie sturen over hoe het een en ander aan te sluiten.

In het kort lichten we even toe waar een opstelling uit bestaat.

Voor een zender is dat een:
– Raspberry Pi
– USB geluidskaartje
– Klein eenvoudig elektronica schakelingetje
– Zender
– Antenne

Voor een ontvanger is dat een:
– Raspberry Pi
– RTL SDR Stick
– SO239 Pigtail
– Antenne

Voor beide opstellingen raden wij aan de onderdelen in te bouwen in een behuizing naar keuze. Dit omdat losliggende onderdelen vaak losraken en daar door niet meer functioneren.

Nadat alles in gebouwd krijg u de software toegestuurd welke op de SD kaart gezet moet worden. Nu kan de opstelling na contact met ons op een afgesproken tijdstip aan het internet worden aangesloten zodat hij geconfigureerd en getest kan worden. Als alles correct functioneert kan de opstelling op de locatie worden geplaats.