Omdat ook wij niet worden gespaard in stijgende kosten hebben we na lang wikken en wegen moeten besluiten om van Teamspeak een betaalde dienst te maken. Dit is noodzakelijk om alle servers en achterliggende infrastructuur in de lucht te kunnen houden maar ook te onderhouden. De kosten voor Teamspeak worden  €15,- per jaar.

Teamspeak is een secundaire service op ons repeater netwerk waarmee u ook de repeater kunt werken als u even geen radio bij de hand heeft. Dit bijvoorbeeld vanaf uw vakantie verblijf of werk, maar ook vanuit de auto, eigenlijk vanaf waar dan ook ter wereld.

Tevens zullen we vanaf februari 2021 over een eigen Teamspeak server beschikken. Dit mede omdat de huidige server wordt beheert door de Whisky Oscar en dit regelmatig voor verwarring zorgt. Vanaf het moment dat de nieuwe server actief is kunt u zich daar aanmelden en krijgt u na betaling toegang. Via de Whisky Oscar Teamspeak server is er dan geen toegang tot de WRLP meer mogelijk.

We begrijpen dat dit wellicht iets bij u losmaakt, maar om alles in de lucht te kunnen houden ontkomen we er niet aan. Inkomsten zijn keihard nodig hiervoor. In de komende periode zullen we u verder informeren over het verloop van de nieuwe Teamspeak situatie. Uiteraard staan wij open voor ideeën met betrekking tot het bekostigen van onze infrastructuur.

Scroll Up