TeamSpeak is een secundaire mogelijkheid voor gebruikers om gebruik te kunnen maken van ons repeater netwerk. In dit artikel leggen wij uit hoe je met Teamspeak op de PC toegang krijgt tot de repeater.

Wat is Teamspeak?
Teamspeak is software, die een hoge kwaliteit spraak communicatie via het Internet mogelijk maakt en is het programma dat wij gebruiken, om via het internet met elkaar te kunnen communiceren. Het is een zogenaamde VoIP cliënt. VoIP staat hier voor ‘Voice over IP’ . Teamspeak is in staat om grote aantallen mensen gelijktijdig met elkaar te laten communiceren. Verder is Teamspeak voor ons gevoel ook het meest eenvoudige programma qua instellen en gebruik.

Waar kan ik Teamspeak downloaden?
Om gewoon te kunnen Teamspeak’en heb je de cliëntversie nodig. Dit kun je downloaden op de officiële Teamspeak website: http://www.teamspeak.com/downloads.html

Wat heb ik nodig om Teamspeak te kunnen gebruiken?
Behalve de minimale systeemeisen is het handig om een hoofdtelefoon met een microfoon te hebben. Met zo’n ‘headset’ heb je op deze manier je handen vrij. Uiteraard kun je ook de ingebouwde microfoon en speakers van je computer gebruiken. De geluidskwaliteit en de verstaanbaarheid nemen echter wel af ten opzichte van een headset.

Hoe kan ik op de server komen?
De servers welke nodig zijn om de WRLP mogelijk te maken kosten per jaar aardig wat geld. Per 1 februari 2021 kunnen we daardoor diensten als Teamspeak niet meer gratis aanbieden. Uw steun is dan ook van harte welkom. Door uw bijdrage kunt u en eigenlijk iedereen blijven genieten van de WRLP.

Als blijk van dank krijgt u bij een donatie van minmaal €15,- een jaar lang gratis Teamspeak toegang. Hoe u kunt doneren vindt u op deze pagina: https://wrlp.nl/steun_ons/. Mail ons even op donatie@wrlp.nl om kenbaar te maken dat u heeft gedoneerd. Vermeld a.u.b. uw naam, woonplaats en het gedoneerde bedrag. Als donateur heeft u dus het privilege om Teamspeak te kunnen gebruiken.

Instellingen
Open Teamspeak.
Ga bovenin de balk naar [connections], dan naar Connect (of druk op CTRL+S).
en zet bij server adres dit neer: ts.wrlp.nl:9988
Zet bij nickname je naam en lokatie (vb. Jan Amsterdam)
Om de server in de bookmarks op te slaan ga met de muis naar bookmarks en druk daarna op add to bookmarks om het vast te leggen.
Verwijder de public server uit de bookmarks.
Druk vervolgens op apply en ok.

Om vervolgens toegang te krijgen tot de kanalen moet je je privilege key invoeren. Deze heeft u na donatie via e-mail ontvangen. Ga naar permissions en klik use privilege key. In het veld wat verschijnt vult u uw privilege key in en klik op ok. U heeft nu toegang tot de repeater kanalen.