Wat is de WRLP?
WRLP is een landelijk 27MC repeater netwerk wat duplex werkbaar is.

De repeater heeft zijn uitgang op 27.085 MHz en heeft een shift van +0.09 MHz.

Hoe kan ik mee bouwen aan het bereik?
U kunt helpen het bereik te vergroten door een zend, ontvangst locatie of beide op te stellen.
Nadere informatie vindt u op: https://wrlp.nl/mee-bouwen/

Heb ik software kennis nodig om een zend- of ontvangst locatie op te zetten?
Nee, dat is niet nodig. U hoeft enkel maar de software op het SD kaartje te zetten. Hierbij kunnen we u uiteraard helpen.

Waarom hebben jullie mijn gegevens en die van de ontvangst- en of zend locatie nodig?
Om wildgroei aan zenders en ontvangers te voorkomen coördineren wij de uitrol van nieuwe zend- en ontvangst opstellingen.
Gekeken wordt o.a. naar de onderlinge afstand tussen de locaties. Dit om onderlinge negatieve beïnvloeding te voorkomen. Uw eigen gegevens gebruiken wij om het contact met u te onderhouden. Uiteraard verwerken wij uw gegevens verantwoord en zullen deze nooit aan derden doorspelen.

Waar vind ik de software voor een ontvangst- of zend locatie?
Een link hier naar krijgt u na goedkeuring door ons locatie team toegestuurd. Meer hier over op: 
https://wrlp.nl/mee-bouwen/

Waarom doet een ontvanger het (soms) niet?
Het kan gebeuren dat een ontvanger tijdelijk wordt uitgeschakeld wanneer er aanhoudende storing via de betreffende ontvanger op de repeater komt. Deze storing zou de repeater continue in de lucht houden en bovendien is het hinderlijk om naar te luisteren. Ons techniek team monitort voortdurend de repeater. Het kan wel eens gebeuren dat een ontvanger pas na langere tijd weer wordt aangezet, of tijdens storingen wordt uit gezet, omdat we niet in staat zijn om de boel 24/7 in de gaten te houden.

Vele ontvangers gaan gelijke tijd open en hoor je buitenlandse stations?
Dit fenomeen treed op tijdens condities. Tijdens deze condities kun je stations van over de hele wereld ontvangen. Het repeater netwerk heeft vele ontvangers. Tijdens deze omstandigheden zullen dus vele van onze ontvangers buitenlandse stations op pikken. Op zich leuk om hier naar te luisteren, echter maakt het lokaal gebruik van de repeater lastig tot soms onmogelijk. Helaas kunnen we hier niets aan doen. Het verschijnsel wordt veroorzaakt door de lagen in de lucht waarop wij uiteraard geen invloed hebben. 

De lijst van veel gestelde vragen is nog in opbouw. Misschien heeft u een vraag om aan deze lijst toe te voegen? Neem dan gerust contact met ons op en wij zullen kijken of we hem aan de lijst kunnen toevoegen. Gebruik hiervoor het contact formulier op onze website: Contact Formulier